Starten met officiële KNHS-wedstrijden

Je wil wedstrijden rijden, wat leuk! We helpen je graag op weg door uit te leggen wat je nodig hebt om KNHS-wedstrijden te rijden.

Paard of Pony

Om officiële KNHS-wedstrijden te kunnen starten heb je als eerst een pony of een paard nodig.
Eén van de mooie dingen van paardensport is dat jij en je paard (of pony) samen een team zijn, die samen het resultaat neerzetten. Wij noemen dat een combinatie. Als je officiële wedstrijden gaat krijgen dan krijg je van de KNHS een startpas met uniek combinatienummer. Dat nummer gebruikt de KNHS om jullie resultaten bij te houden, welke je terug kan vinden in MijnKNHS

Een startpas

Om mee te doen aan officiële KNHS-wedstrijden heb je een startpas nodig. Eigenlijk is dat geen echte pas, maar een digitaal pasje met jullie combinatienummer.

  • Wil je eerst proberen of wedstrijdsport bij je past? Dan mag je zonder startpas meedoen aan de BB-rubrieken en Impulsrubrieken. Je moet dan wel lid zijn van de KNHS.
  • Ben je tussen de 6 en 13 jaar oud en lid van de KNHS, dan kun je een gratis Bixie Stempelkaart aanvragen om mee te doen aan Bixie-wedstrijden.
  • Bij een aantal FNRS-ruitersportcentra kan je een KNHS-startpas aanvragen met een manegepaard. Vraag de eigenaar van jouw ruitersportcentrum naar de mogelijkheden.

Lidmaatschap van de KNHS

Je weet inmiddels dat je voor officiële wedstrijden een startpas nodig hebt en voor Bixie, BB en Impuls alleen lid hoeft te zijn van de KNHS. We leggen je graag uit hoe dat precies zit. KNHS heeft namelijk verschillende lidmaatschappen. Als je lid bent van de KNHS dan kun je trouwens ook gebruik maken van allerlei ledenacties én ben je uitgebreid verzekerd op, naast en op je paard.

Lidmaatschap bij Maverick Stables wij melden na betaling van de contributie je aan als lid aan bij de KNHS. Als dat gedaan is, dan kun je een KNHS startpas aanvragen en officiële wedstrijden rijden.

Maar rij je niet bij een FNRS-ruitersportcentrum en ben je ook geen lid van een vereniging? Dan kan je ook individueel lid worden van de KNHS. Met dit lidmaatschap mag je meedoen aan Impuls en BB, maar kun je geen startpas aanvragen. Iedereen met een ruiterpaspoort, KNHS Menbewijs en KNHS Ruiterbewijs is automatisch lid van de KNHS.

Controleer je papieren

Als je KNHS-wedstrijden gaat rijden, dan controleer je voor je eerste wedstrijd of je startdocumenten in orde zijn. Zo moet je paard of pony een geldig paardenpaspoort hebben en ingeënt en gechipt zijn conform het Algemeen Wedstrijdreglement. Rij je op een pony, dan is het belangrijk dat ook de meethistorie in het paspoort staat.

Lees de reglementen

Je weet nu wat je nodig hebt om een startpas aan te vragen en hoe je je papieren checkt. Maar zoals bij alle sporten gelden er ook bij paardensport spelregels. Die spelregels heten bij ons reglementen. Met 10 verschillende sportvormen (disciplines) zou het reglement een beetje lang worden en daarom hebben we één algemeen wedstrijdreglement aangevuld met disciplinereglementen. Daarin staat precies hoe de wedstrijden zijn geregeld, hoe de punten worden geteld, wat je aan moet en hoe je kunt promoveren. Omdat we snappen dat je niet meteen de reglementen doorspit, hebben wij de belangrijkste aandachtspunten per discipline op een rij gezet

 

lid worden maverick Stables, lid KNHS

juli, 2020

Filter Evenementen

Geen evenementen

Uitgelicht

[indeed-clients group='bord-sponsor' order_by='date' order='ASC' limit='10' show='logo,link' theme='theme_1' effect='' columns='1' item_height='45' items_per_slide='1' slide_opt='autoplay,responsive,loop,autoheight' slide_speed='2000' slide_pagination_speed='500' slider_set='1' filter_set='0' pagination_theme='pag-theme1' animation_in='none' animation_out='none' ]
[indeed-clients group='wedstrijd' order_by='date' order='ASC' limit='10' show='logo,link' theme='theme_1' effect='' columns='1' item_height='45' items_per_slide='1' slide_opt='autoplay,stop_hover,responsive,loop,autoheight' slide_speed='2000' slide_pagination_speed='500' slider_set='1' filter_set='0' pagination_theme='pag-theme1' animation_in='none' animation_out='none' ]
[indeed-clients group='gold' order_by='date' order='ASC' limit='10' show='logo,link' theme='theme_1' effect='' columns='1' item_height='45' items_per_slide='1' slide_opt='autoplay,stop_hover,responsive,loop,autoheight' slide_speed='2000' slide_pagination_speed='500' slider_set='1' filter_set='0' pagination_theme='pag-theme1' animation_in='none' animation_out='none' ]
[indeed-clients group='silver' order_by='date' order='ASC' limit='10' show='logo,link' theme='theme_1' effect='' columns='1' item_height='45' items_per_slide='1' slide_opt='autoplay,stop_hover,responsive,loop,autoheight' slide_speed='2000' slide_pagination_speed='500' slider_set='1' filter_set='0' pagination_theme='pag-theme1' animation_in='none' animation_out='none' ]

Privacy Policy Settings

X